A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Gábor Dénes-díjasok Klubja és a NOVOFER Alapítvány közös szervezésében került megrendezésre 2021.11.12-én Gábor Dénes emlékére, a Nobel-díj átvételének 50. évfordulójára szervezett tudományos ismeretterjesztő délután, ahol Gábor Dénes-díjas tudósokkal találkozhattak a meghívott középiskolás diákok. A két nemzedék közösen ünnepelte a Nobel-díjas tudós munkásságát. A diákok a helyszínen saját hologramot készítettek és érdekes előadásokat hallgathattak a hologram elméletéről és felhasználásról.

A tudományos ismeretterjesztő délutánt a BME rektora, a Gábor Dénes-díjas Dr. Czigány Tibor nyitotta meg Gábor Dénes életútjának rövid bemutatásával.

Dr. Darvas Ferenc a Gábor Dénes-díjasok Klubjának elnöke videó köszöntőt küldött az egybegyűlteknek.
Dr. Bendzsel Miklós elnök úr betegsége miatt, így Ilinyi János a Gábor Dénes-díjasok Klubjának elnök helyettese a klubon kívül a NOVOFER Alapítványt is képviselte.

Ezután Dr. Bokor Nándor, egyetemi docens “Mi is az a hologram” című bemutatója következett, melyet a Gábor Dénes-díjas Koppa Pál professzor “Holográfia és információ – Gábor Dénes örökségének alkalmazása az információs technológiában” című előadása követett.

A rendezvényt Rektor úr zárta és egyben megnyitotta a Gábor Dénes életét, eredményeit valamint hozzá kapcsolódó műegyetemi emlékeket bemutató kiállítást.

A kiállítás 2021.11.31-ig tekintehtő meg a Műegyetem K épületében.

A későbbiekben további képek és videó anyag lesz elérhető.

 

GALÉRIA