Inzelt Péter búcsúztatása a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában lesz július 8.-án hétfőn 11:15 kezdettel.

Szomorúan értesültünk arról, hogy vasárnap (2019. június 23.-án) – türelemmel viselt súlyos betegség után – elhunyt Alapítványunk korábbi kurátora, majd Felügyelő Bizottságának elnöke, dr Inzelt Péter, Széchenyi-díjas mérnök, közgazdász, okleveles könyvvizsgáló.

1944 október 8.-án született Budapesten. Tanulmányait a moszkvai Mengyelejev Kémiai Technológiai Intézetben, a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd az amerikai Purdue Egyetemen folytatta.

1968-ban került az Automatizálási Kutatóintézetbe, amely 1973-ban egyesült a Számítástechnikai Központtal. Ettől kezdve Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetként működött tovább az új intézmény. 1993-től 2015-ig vezette az intézetet dr. Inzelt Péter.

Kitüntették többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével, majd 2015. március 15.-én a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetését vehette át Áder János köztársasági elnöktől.

2002-től a NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért kurátora, majd 2011-től a Felügyelő Bizottság elnöke volt 2019 januárjáig, amikor is előrehaladott betegsége miatt már nem vállalta a további ciklusban a feladatot.

Emlékét szívünkben megőrizzük!

Dr. Bendzsel Miklós
a Kuratórium elnöke

Jamrik Péter
az alapító képviselője