A Tudományos Diákköri Konferencia intézménye egészen egyedi lehetőséget biztosít az egyetemi hallgatóknak ahhoz, hogy tanulmányaik során testközelből ismerkedjenek meg a tudományos kutatómunka módszertanával, elvárásaival és szépségeivel. A Kuratórium fontosnak tartja a fiatalok tudományok iránti érdeklődésének felkeltését és tudományos kutatómunkára ösztönzését, ezért 2013-ban megalapította a “Gábor Dénes Országos Tudományos Diákköri Ösztöndíj”-at, melyet első alkalommal Lőrincz Máté, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója, második alkalommal Gyimóthi László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, harmadik alkalommal Gálai Bence, BME mérnök informatikus hallgatója (MSc) nyerte el.

A Gábor Dénes OTDK ösztöndíjat a kuratórium két évente ítéli oda az arra legérdemesebb hallgatónak.

2021-ben ezt a díjat

Nagy Gergely,

az ELTE Informatikai Karának hallgatója nyerte, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara által szervezett 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia
Informatikatudományi Szekciójában, a matematikai módszerek és algoritmusok területén nyújtott tudományos kutatási eredményeiért érdemelte ki a műszaki tanulmányait inspiráló elismerést.

Dolgozatának cím: Robusztus kvaternió Zernike momentumok és alkalmazásuk színes képek elemzésére és felismerésére

Témavezető: Dr. Németh Zsolt egyetemi adjunktus, ELTE IK

A díjat 2021.04.01-én Dr. Pap László kurátor,  a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzor emeritusa vírtuálisan adta át az online megtartott rendezvényen.