Gábor Dénes utca

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem szomszédságában elhelyezkedő INFOPARK területén, több éves előkészítés után utca is hirdeti Budapest XI. kerületében Gábor Dénes nevét. Az informatika, a telekommunikáció, a software-fejlesztés legjobb cégeinek high-tech központjában olyan multinacionális társaságok képviseltetik magukat, mint az IBM, a Hewlett-Packard, a Magyar Telekom Innovációs Központ, a T-Online, a Panasonic, a Maxell, az Epson, a Daewoo, a Satyam, a Számalk Kereskedőház, a Sanyo Electric.

E méltó környezetben 2005. október 3-án Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Demszky Gábor főpolgármester, Molnár Gyula XI. kerületi polgármester és Jamrik Péter a Novofer Rt., mint a Novofer Alapítványt létrehozó társaság vezérigazgatója avatta fel Gábor Dénes Nobel-díjas tudós emléktábláját, melyet Kampfl József szobrászművész alkotott.

Az emléktáblát a Novofer Alapítvány, az Informatikai és Technológiai Innovációs Park Rt. és az Infopark Fejlesztési Rt. állíttatta.